Osttallrik med portvinskokt päron och hjortronröra
![Osttallrik med portvinskokt päron och hjortronröra](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_32358/cf_259/osttallrik_med_portvinskokt_paron_och_hjortronrora.jpg)
En delikat förrätt, lika passande på buffébordet. Med dina valda ostsorter serverar du portvinskokta päronhalvor och en söt hjortronröra, den perfekta kombinationen av sött och salt!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2004
![Osttallrik med portvinskokt päron och hjortronröra](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_32358/cf_259/osttallrik_med_portvinskokt_paron_och_hjortronrora.jpg)
Ingredienser
4 portioner
några valfria dessertostar, t ex camenbert, ädelost och getost
1 fast päron
2 dl portvin
1 msk strösocker
Hjortronröra
500 g hjortron
1 vaniljstång
2 1/2 dl strösocker
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: välj tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer