Oxfilé Café de Paris
Oxfilé Café de Paris som lagas till perfektion och serveras med rostad potatis och haricots verts.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2022
Ingredienser
4 portioner
Café de Paris-smör
150 g rumstempererat smör
1 riven vitlöksklyfta
1/2 dl hackad persilja
1/2 msk torkad dragon
1 msk dijonsenap
1 krm cayennepeppar
1 tsk worcestershiresås
1 msk tomatpuré
1 msk konjak (eller se tips)
1 krm salt
Potatis
1 kg fast potatis
2 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Oxfilé
600 g oxfilé (gärna mittbit)
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 tsk olja
2 msk smör
Haricos verts
150 g haricots verts (bönor)
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3688 KJ / 882 kCal
Fett60 g
Salt4 g
Kolhydrater44 g
Protein38 g
Kommentarer
Mycket gott!
Jonas
2024-01-01Det blev en hit på nyårsmiddagen! Så gott! Köttet var mört och café de Paris-smöret tillsammans med allt funkade mycket bra.
Tina
2023-04-06Jättegod
Gun-britt
2023-02-01