Oxfilé med friterad klyftpotatis och rödvinssky
En älskad klassiker står på menyn! Oxfilé stekt till perfektion med dubbelfriterad klyftpotatis och en mustig rödvinssky. Servera tillsammans med plockad brysselkål och broccoli.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2023
Ingredienser
6 portioner
Friterad klyftpotatis
1200 g stora mjöliga potatisar
ca 1 1/2 l neutral olja (till fritering)
Grönsaker
250 g färsk broccoli
250 g färsk brysselkål
2 msk smör
1 msk rapsolja
2 krossade vitlöksklyftor
2 timjankvistar
Rödvinssky
1 schalottenlök
1 msk rapsolja
2 msk konc kalvfond
5 dl vatten
5 dl rött vin
3 timjankvistar
2 krm svartpeppar
salt
majsstärkelse
2 msk smör (tillsätts vid servering)
Oxfilé
900 g oxfilé
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 msk smör
2 msk rapsolja
2 krossade vitlöksklyftor
2 timjankvistar
flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2977 KJ / 712 kCal
Fett35 g
Salt4.5 g
Kolhydrater40 g
Protein41 g
Kommentar
Jag frågar efter lyxig nyårsmeny för en singel och får oxfilérecept för 6 personer. Vilken käftsmäll
Kerstin
2023-12-27