Oxfilé med getost & vinsås

Betyg 3.7 av 5.40 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Oxfilé med getost & vinsås

Oxfilé med getost och vinsås är en imponerande varmrätt med himmelska smaker. Blanda getosten med timjan och lägg på oxfilén innan den steks i ugnen. Vinsåsen har delikata smaker av kalvfond, balsamvinäger och rött vin.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Oxfilé med getost & vinsås

Ingredienser

10 portioner
1 1/2 kg oxfilé
salt
svartpeppar
smör till stekning
500 g körsbärstomater

Getost

125 g fransk getost
1 1/2 msk färska timjansblad

Sås

2 msk strösocker
4 msk lagrad balsamvinäger
3 dl rödvin
2 dl vatten
4 msk konc kalvfond
1 msk majsstärkelse (Maizena)
2 msk smör

Gör så här

00:10:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.40 personer har röstat

Kommentarer

Super gott! Denna rätt har vi ätit på nyårsafton i flera år.

Marie

2022-12-25

Ett mycket gott recept som vi har gjort flera gånger, speciellt rödvinssåsen har blivit en favorit.

Nina

2022-04-09

Getosten gav inte så mycket smak som jag hade förväntat mig. Rödvinssåsen är lite för söt för min smak. Tyvärr föll inte detta recept mig i smaken.

Sofia

2007-01-31

Näringsvärde per portion

Energi1130 KJ / 270 kCal
Fett12 g

Testa liknande recept

Flamberad pepparbiff
Betyg 3.3 av 5.31 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Burgundisk oxfilé m rotfruktspytt
Betyg 4.2 av 5.31 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Skomakarlåda - Närke
Betyg 3.4 av 5.33 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lyxig oxfilé med rödvinssky och friterad klyftpotatis
Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Oxfilé med örtig sås
Betyg 2.9 av 5.35 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kryddstekt oxfilé med rödvinssky
Betyg 4 av 5.46 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad