Oxfilé med sparris- och hummersmör
![Oxfilé med sparris- och hummersmör](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16748/cf_259/oxfilé_med_sparris-_och_hummersmor.jpg)
Oxfilé med sparris- och hummersmör är en magnifik rätt. Välsmakande kött och skaldjur serveras med ett fantastiskt hummersmör och timjanrostad mandelpotatis.
![Oxfilé med sparris- och hummersmör](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16748/cf_259/oxfilé_med_sparris-_och_hummersmor.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 kokt hummer
75 g mjukt smör
1 knippe gräslök
några stänk worcestershiresås
salt
peppar
4 skivor oxfilé (à 150 g)
matfett till stekning
1/2 kruka timjan
900 g mandelpotatis
1 msk olja
12 gröna sparrisar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på worecestershiresauceen, i övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1888 KJ / 451 kCal
Fett21.6 g
Kommentar
Var är receptet på timjanpotatisen?
Ann-christin
2020-09-11Hej Ann-Christin! Ursäkta sent svar. Tack för att du uppmärksammade det för oss. Det hade tyvärr fallit bort men du är receptet komplett! Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-09-28