Oxfilé med sparris- och hummersmör

Betyg 3.1 av 5.
156 personer har röstat
1
Oxfilé med sparris- och hummersmör

Oxfilé med sparris- och hummersmör är en magnifik rätt. Välsmakande kött och skaldjur serveras med ett fantastiskt hummersmör och timjanrostad mandelpotatis.

Oxfilé med sparris- och hummersmör

Ingredienser

4 portioner
1   kokt hummer
75 g  mjukt smör
1   knippe gräslök
några stänk worcestershiresås
salt
peppar
4   skivor oxfilé (à 150 g)
matfett till stekning
1/2   kruka timjan
900 g  mandelpotatis
1 msk  olja
12   gröna sparrisar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på worecestershiresauceen, i övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
156 personer har röstat

Kommentar

Var är receptet på timjanpotatisen?

Ann-christin

2020-09-11

Hej Ann-Christin! Ursäkta sent svar. Tack för att du uppmärksammade det för oss. Det hade tyvärr fallit bort men du är receptet komplett! Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-09-28

Näringsvärde per portion

Energi1888 KJ / 451 kCal
Fett21.6 g

Testa liknande recept

Grillad oxfilé
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Helstekt oxfilé
Betyg 4.1 av 5.
201 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Oxfilé med café de paris-smör och rostad potatis
Betyg 4.6 av 5.
43 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Carpaccio
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Oxfilé tournedos
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad hummer med rom- och ingefärssmör
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga