Oxfilépasta
![Oxfilépasta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_237741/cf_259/oxfilépasta.jpg)
Snabblagad är oxfilépastan som har perfekt kryddning, krämighet och smak. Oxfilén och de färska champinjonerna tillsammans med lök och vitlök som kryddas med lite chili och dijonsenap ger dig en lyxig oxfilépasta som passar både till vardag och helg.
![Oxfilépasta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_237741/cf_259/oxfilépasta.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna penne)
250 g färska champinjoner
500 g oxfilé
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
salt
peppar
1/2 tsk chiliflakes
1 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
1/2 msk dijonsenap
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
1 dl riven parmesan
1 förp färsk persilja (à 20 g)
Till servering
riven parmesan
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3085 KJ / 737 kCal
Fett39 g
Salt2.2 g
Kolhydrater50 g
Protein42 g
Kommentarer
Gott men väldigt hett så var försiktiga med chilliflakesen om ni inte gillar väldigt het mat.
Marianne
2024-06-09Supergott och enkelt att tillaga🤩
Linda-marie
2024-02-24Så så så himla gott! Hade ingen vitlök, vin, chiliflakes eller champinjoner. senapen skippade vi också. Hade i fond, extra parmesan och bara vanlig lök. Tog sånt vi hade kvar helt enkelt. blev så gott!
Isabella
2024-01-12