Pad thai med jordnötter och koriander
Kvällens middag är kanske Thailands mest älskade rätt: En smakrik och färgsprakande Pad thai som lagas i ett nafs. Risnudlarnas härliga tuggmotstånd gifter sig fint med de krispiga salladsärtorna, söt paprika, de stekta äggen och den heta sambal oeleken. Pad thaien fulländas av gröna korianderblad och crunchy jordnötter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2017
Ingredienser
4 portioner
3 morötter
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1 röd paprika
1 lime
3 msk japansk soja
1 msk socker (gärna farin)
2 tsk sambal oelek
4 port risnudlar
150 g salladsärtor
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
180 g böngroddar
4 ägg
salt och peppar
100 g jordnötter
1 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3081 KJ / 736 kCal
Fett23.1 g
Salt2.59 g
Kolhydrater93.8 g
Protein31.3 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Rostade solrosfrön och ersatte jordnötter med eftersom jag är allergisk mot nötter. Fungerade jättebra!
Pia
2024-03-12Ändra informationen ”För alla” Japansk soja är INTE glutenfri.
Susanne
2023-12-27Hej Susanne! Soja består delvis av vete men i analyser som Livsmedelsverket gjort har man ändå kunnat konstatera att jäsningen gjort att slutprodukten blir glutenfri. Därför har vi kategoriserat denna rätt som glutenfri. Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-01-03Väldigt gott. Nästa gång ska jag göra mer sojablandning.
Eva
2023-02-26