Padrones med parmesandipp
![Padrones med parmesandipp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_183135/cf_259/padrones_med_parmesandipp.jpg)
Tapasfavoriten pimiento de padrón är små gröna paprikor och ett klassiskt inslag i det spanska köket. Här steks paprikorna i olja och serveras med en smakrik dipp gjord på crème fraiche och finriven parmesan.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018
![Padrones med parmesandipp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_183135/cf_259/padrones_med_parmesandipp.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 dl crème fraiche
2 dl finriven parmesan
1 krm svartpeppar
200 g pimiento de padron
1 msk olja
För alla
Fri från gluten men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1231 KJ / 294 kCal
Fett27 g
Salt0.56 g
Kolhydrater4 g
Protein10 g
Kommentarer