Paella med kyckling och skaldjur
![Paella med kyckling och skaldjur](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_244012/cf_259/paella_med_kyckling_och_skaldjur.jpg)
En klassisk spansk paella fylld med läckerheter både från hav och land! Du kokar riset i vin och gyllene saffran och ackompanjerar det sedan med kyckling, chorizo och fräscha skaldjur.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022
![Paella med kyckling och skaldjur](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_244012/cf_259/paella_med_kyckling_och_skaldjur.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
4 1/2 dl avorioris
1/2 g saffran
1 1/2 dl vitt vin
10 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 röd paprika
500 g kycklinglårfilé
200 g chorizo
1 msk olivolja
1 tsk paprikapulver (gärna rökt)
salt
svartpeppar
200 g frysta råa eller kokta vannameiräkor
2 msk olivolja
3 dl frysta gröna ärtor
450 g frysta förkokta blåmusslor med skal
Till servering
1 citron
aioli
2 msk hackad färsk persilja
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen och korven.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat utan aioli till servering.
Gör så här
Tips
Byt frysta blåmusslor mot 1 förp skalade musslor i lake à 170 g eller om du vill koka färska se vårt recept på Vinkokta musslor.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3780 KJ / 902 kCal
Fett29 g
Salt4 g
Kolhydrater91 g
Protein59 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Man ska definitivt inte ha Avioriris till paella. Usch, det blev inte gott. Blev som en gröt. Det riset ska man ha till risotto.
Kristina
2024-03-29Lättlagat och gott. Hade buljong från kräftor som jag använde, går säkert lika bra ändå. Jättegott blev det
Carola
2023-08-06Dubblade mängden saffran och vitlök. Hade även lite röd chillii, mer vin än givet, samt egen skaldjursfond, kokad på räk-och kräftskal, istället för vatten.
Catharina
2023-08-01