Paella med musslor och vitlöksbaguette
Längtar du också till de utländska smakerna? Låt smaklökarna stillas med denna traditionella spanska rätt; paella med musslor! Det som ger rätten sin gyllene glans är saffranet, och även smaken passar utmärkt ihop med musslorna, men även kycklingen som gör denna vardagspaella matig. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2021
Ingredienser
4 portioner
Paella
1 gul lök
2 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
3 dl arborioris
1/2 g saffran
ca 8 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
170 g spetspaprika
300 g kycklingbröstfilé
1 förp fryst musselkött (à 200 g)
65 g babyspenat
1 förp bake off minibaguetter med vitlök (à 300 g)
1/2 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2720 KJ / 643 kCal
Fett16 g
Salt1.3 g
Kolhydrater89 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Lägg till mer buljongtärning än receptet, det blev för lite salt. Vi saltade kycklingen men det räckte ändå inte. Även med saffran var det lite som att det inte smakade någonting, mediokert.
Elizabet
2020-11-19