Paella med skaldjur
Paella är en härlig risrätt som tar lite tid att göra men är väl värd besväret. Denna skaldjurspaella lockar med sina spanska dofter och riset får en härlig färg av saffran och hackad paprika.
Ingredienser
4 portioner
350 g skaldjursmix
1 gul lök (skalad och hackad)
1 msk olivolja
3 dl arborioris
1/2 g saffran
1 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
8 - 9 dl vatten
1 1/2 msk skaldjursfond
1 röd paprika
70 g färsk bladspenat
salt och peppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på brödet och fonden. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1862 KJ / 445 kCal
Fett6 g
Kommentar
Blir tre bättre portioner eller fyra om man har förrätt. Vi använde 2,5 vitlöksklyftor. Smakade för lite skaldjur. Nästa gång ökar jag mängden fond.
Jonas
2022-11-18