Paj med fetaost, zucchini och tapenade
![Paj med fetaost, zucchini och tapenade](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_122000/cf_259/paj_med_fetaost__zucchini_och_tapenade.jpg)
En matig paj passar de flesta kalas. Här är en kulinarisk fullträff där det frasiga pajskalet fylls med fetaost, grovriven zucchini, sardellcrème och olivröran tapenade. Pajen går utmärkt att göra i förväg och värma strax före servering.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015
![Paj med fetaost, zucchini och tapenade](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_122000/cf_259/paj_med_fetaost__zucchini_och_tapenade.jpg)
Ingredienser
6 portioner
250 g smör
4 dl vetemjöl
2 dl rismjöl
3 - 4 msk kallt vatten
Fyllning
2 zucchini (à ca 400 g)
300 g fetaost
6 ägg
4 dl mjölk
4 dl vispgrädde
5 msk tapenade på svarta oliver
1 msk sardellcrème
3 dl riven parmesan
1 krm salt
1 krm svartpeppar
För alla
Innehåller gluten, ägg, mjölkprotein och laktos.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4962 KJ / 1187 kCal
Fett93 g
Salt3.4 g
Kolhydrater55.3 g
Protein34 g
Kommentar
Jättegott
Maria
2020-01-26