Paj med plommonmarmelad
![Paj med plommonmarmelad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_30795/cf_259/paj_med_plommonmarmelad.jpg)
Gör en charmerande paj med plommonmarmelad att servera till kaffet. Smaken blir extra angenäm av att du blandar ner lite smakrikt citronskal i marmeladen. Servera den vackra, svala pajen med grädde eller söt vaniljglass.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011
![Paj med plommonmarmelad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_30795/cf_259/paj_med_plommonmarmelad.jpg)
Ingredienser
12 bitar
200 g smör
400 g vetemjöl (400 g motsvarar ca 7 dl)
200 g socker (200 g motsvarar ca 2 1/2 dl)
2 ägg
smör till formen
400 g marmelad, t ex plommon, aprikos eller jordgubb
4/5 dl vatten
finrivet skal av 1 citron
grädde eller vaniljglass till servering
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett, välj laktosfritt tillbehör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett, välj mjölkfritt tillbehör.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hur mycket marmelad blir det i dl
Ann-kristin
2023-09-19Citronskalet gör marmeladen för sur tyckte jag.
Ola
2023-08-094/5 dl var ett dåligt måttvärde som lätt kan misstolkas. 0,8 ml hade varit mer begripligt.
Susanne
2022-03-10