Pajskal i långpanna
Testa att baka till ett pajskal i långpanna. Fyll pajen med en god fyllning av linser och spenat. En perfekt matpaj som kan serveras till lunch eller middag.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009
Ingredienser
8 bitar
Pajskal
400 g smör eller margarin
10 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
Äggstanning
5 ägg
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Fyllning - linser & spenat
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
6 inlagda soltorkad tomat
450 g fryst, tinad och urpressad bladspenat
2 msk olja
2 burkar röda linser (kokta, avrunna)
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
200 g fetaost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Degen är tillräcklig för en långpanna nu, men äggstanningen behöver dubblas om det ska bli nån paj att tala om.
Hannes
2024-04-24Hej Hannes! Nu har vi även uppdaterat äggstanningen. Tack för att du uppmärksammade oss på det! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-26Alldeles för lite pajdeg. Det borde vara mängdanpassat när det just är: långpanna.
Sara
2024-02-23Tack Sara och ni andra som kommenterat pajdegen! Vi har nu sett över receptet och ökat mängderna i degen. Hoppas ni vill prova den igen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-02-27Helt okej recept men degen är i snålaste laget och äggstanningen är alldeles för liten mängd för en långpanna. Jag ökade på med ca 100 g smör och nån dl mjöl i degen, samt körde äggstanning på 8 ägg och 8 dl grädde/mjölk.
Hannes
2023-12-17