Pajskal i långpanna - oliv & tonfisk
![Pajskal i långpanna - oliv & tonfisk](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17935/cf_259/pajskal_i_langpanna_-_oliv___tonfisk.jpg)
Ett utsökt recept på paj med oliver och tonfisk som du tillagar i långpanna. Du gör den utsökta pajen av bland annat smör, mjöl, ägg, mjölk, vitlök, sardellfiléer, tomat, tonfisk och kalamataoliver. Mums!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009
![Pajskal i långpanna - oliv & tonfisk](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17935/cf_259/pajskal_i_langpanna_-_oliv___tonfisk.jpg)
Ingredienser
8 bitar
Pajskal
250 g smör eller margarin
6 dl vetemjöl
4 1/2 msk vatten
Äggstanning
5 ägg
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Fyllning - oliv & tonfisk
2 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
1 msk smör
2 askar sardellfiléer (à 100 g)
3 tomater
2 burkar tonfisk i olja (à ca 185 g)
1 burk kärnfria kalamataoliver (à ca 300 g)
2 dl riven lagrad ost
nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
god paj.
Tiina
2021-01-25