Pajskal i långpanna - svamp & viltskav

Betyg 3.8 av 5.
23 personer har röstat
1
Pajskal i långpanna - svamp & viltskav

Ett utsökt recept på stor paj i långpanna med svamp och viltskavsfyllning. Du gör pajen av bland annat smör, mjöl, ägg, mjölk, svamp, lök, paprika, viltskav och Västerbottensost. Mättande och otroligt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009

Pajskal i långpanna - svamp & viltskav

Ingredienser

8 bitar

Pajskal

250 g  smör eller margarin
6 dl  vetemjöl
4 1/2 msk  vatten

Äggstanning

5   ägg
5 dl  mjölk
1/2 tsk  salt
2 krm  peppar

Fyllning- svamp & viltskav

500 g  svamp
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
1   gul paprika
2 msk  smör
1   paket fryst, tinad viltskav (à ca 240 g)
1/2 tsk  sambal oelek
1 tsk  salt
1 krm  peppar
2 msk  repad och finhackad timjan
3 dl  Västerbottensost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
23 personer har röstat

Kommentar

Lite fyllning av svamp och viltskaven. Behövs minst 2 paket viltskav/älgskav. Äggstanningen kan nog göras på 6 dl mjölk o 6 ägg. Detta till ungsform som är 34x42 cm.

Karin

2014-03-04

Testa liknande recept

Enkel västerbottenpaj med smördeg
Betyg 4.6 av 5.
84 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Röding med krämig Västerbottensost
Betyg 3.2 av 5.
59 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smördegssnurror med Västerbottensost
Betyg 4.5 av 5.
33 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brytbröd med kalamataoliver
Betyg 2.9 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bruten choklad med pistage och flingor av Västerbottensost
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Västerbottensostpaj med savoykål
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga