Pak choi med soja och sesam
![Pak choi med soja och sesam](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_249254/cf_259/pak_choi_med_soja_och_sesam.jpg)
Pak choi är nära besläktad med kinesisk salladskål och har en mild smak och härlig krispighet. Stek i smör och smaksätt med sesamolja och japansk soja. Suveränt tillbehör till ugnsbakad lax med ris eller nudlar!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016
![Pak choi med soja och sesam](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_249254/cf_259/pak_choi_med_soja_och_sesam.jpg)
Ingredienser
4 portioner
600 g pak choi
25 g smör
1 msk sesamolja
2 msk japansk soja
sesamfrön
Till servering
ugnsbakad lax
ris eller nudlar
För alla
Gör glutenfri: välj ris eller glas- eller risnudlar.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: välj äggfria nudlar eller ris.
Näringsberäkning är exkl. tillbehör.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1782 KJ / 425 kCal
Fett39 g
Salt6 g
Kolhydrater12 g
Protein6 g
Kommentarer
Väldigt gott!
Irene
2023-02-27Så oerhört enkelt att tillaga och så väldigt gott!
Sture
2022-01-30Perfekt tillbehör till dumplings!
Mikaela
2021-03-16