Palak paneer med tomat och halloumi
Palak paneer är en klassisk indisk husmansrätt som kan variera i styrka och smak. Kvällens version är en mild och snabblagad palak paneer med smakrik halloumi i en krämig grädd- och spenatsås kryddad med garam masala, vitlök, ingefära och tomat. Servera den ångande heta grytan med fluffigt ris och njut. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2023
Ingredienser
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd grädde och halloumi utan laktos.
Receptet uppdaterat april 2021.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
går det att se ungerfär hur mycket rätten skulle kosta?
Julia
2024-08-16Kan man 3-dubbla receptet ?
Kerstin
2024-08-16Hej Kerstin! Det går bra. Blanda bara ner spenaten lite i taget av så den hinner "smälta" så det inte svämmar över. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-08-16Gott, använde vitt vin istället för vatten som det stod i tipset. Nästa gång lägger jag till lite mer styrka och sötma.
Lena
2024-08-02