Palsternacka med sardeller och kapris
![Palsternacka med sardeller och kapris](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_190716/cf_259/palsternacka_med_sardeller_och_kapris.jpg)
Uppdatera julbordet och komplettera buffén med detta ljuvliga recept på ugnsrostad palsternacka som serveras med sardellröra på sardeller, schalottenlök och kapris. Toppa med färsk persilja!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
![Palsternacka med sardeller och kapris](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_190716/cf_259/palsternacka_med_sardeller_och_kapris.jpg)
Ingredienser
6 bufféportioner
500 g palsternackor
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
Topping
2 schalottenlökar
2 msk olivolja
3 sardellfiléer
1 msk kapris
2 krm svartpeppar
1/2 dl hackad persilja
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi607 KJ / 145 kCal
Fett10 g
Salt1 g
Kolhydrater11 g
Protein2 g
Kommentar
Ser gott ut! Äts rätten varm eller/och kall?
Elisabeth
2023-12-19Hej Elisabeth! Palsternackan får gärna vara varm/ljummen men toppingen är kall. Smaklig spis! Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-19