Palsternacksråraka med äppelglaserat bacon

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Palsternacksråraka med äppelglaserat bacon

Rårakan med palsternacka, potatis och lite cayennepeppar passar utmärkt till de smaskiga bacontärningarna i glazer och äppeljuice. Detta är en rustik måltid som med fördel äts tillsammans med honungsrårörda lingon.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008

Palsternacksråraka med äppelglaserat bacon

Ingredienser

4 portioner
4   palsternackor
6   potatisar
1   ägg
3/4 tsk  salt
1 krm  cayennepeppar
1 krm  grovmalen svartpeppar
smör att steka i

Äppelglaserat bacon

1/2 dl  konc äppeljuice
1   påse färdig glazer (à 75 g)
ca 300 g  bacon i tärningar
1 krm  salt
2 krm  grovmalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i glazeprodukten. Stek i olja eller mjölkfritt margarin.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Jättegott med palsternacksråraka och bacon med äppelsmak var något nytt. Fast jag hade gärna velat ha vikt på potatis och palsternacka.

Camilla

2008-01-16

Testa liknande recept

Pork Belly-BBQ
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
St Louis Cut pork ribs
Betyg 4.2 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hel kotlettrad
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kyckling- och äppelcurry
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
“Pulled mushrooms” med valnötter
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade lammracks
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga