Pancetta- och färsfylld lammstek
![Pancetta- och färsfylld lammstek](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_92993/cf_259/pancetta-_och_farsfylld_lammstek.jpg)
Härligt pigga smaker från persilja, citron och timjan möter pancettans sälta och lammköttets unika karaktär i den här ”rullade” lammsteken. Lammfärs i fyllningen gör den extra saftig och lyxig i smakerna. Lika lyckad till påsk som till söndagsstek.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014
![Pancetta- och färsfylld lammstek](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_92993/cf_259/pancetta-_och_farsfylld_lammstek.jpg)
Ingredienser
6 portioner
250 g lammfärs
1 dl hackad persilja
1 msk hackad timjan
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 citron
1 äggula
ca 1 kg urbenad lammstek
75 g pancetta (coppa eller tunnskuren bacon går också bra)
salt och peppar
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Uteslut äggulan.
Gör så här
Tips
Lammstek i butik kan se ut på olika sätt beroende på styckningen och på lammets ursprung och storlek. Lammsteken på bilden vägde knappt 1 kg, men vi har också fått dem på 2 kg. Den större modellen kan med fördel delas i två delar för att bli lättare att hantera. Då blir det alltså två stekar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1323 KJ / 316 kCal
Fett14 g
Salt2.71 g
Kolhydrater1 g
Protein45 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fantastiskt god. För dom som är nybörjare på lamm kan man byta ut lammfärsen mot nöt eller mager blandfärs. Lite vitlök i färsen är också ett tips. En succé både bland gamla och unga. Lågtemperatur grillad i stället för ugn. Råstekta potatis, rödvinsreduktion och en stor grönsallad!
Anders
2016-06-10Den gjorde succé förra påsken så det blir en repris.
Eva
2015-03-17Jättegod och saftig blev denna, gjorde succé.
Lena
2014-04-24