Pancettapasta med oliver och ruccola
![Pancettapasta med oliver och ruccola](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_154982/cf_259/pancettapasta_med_oliver_och_ruccola.jpg)
Denna umamirika och otroligt goda pastarätt är busenkel att tillaga och försvinnande god. Den salta pancettan steks tills den är lite knaprig och får sedan puttra med oliverna i mascarpone- och tomatsåsen tills smakerna gift sig. Såsen piffas till av den aromatiska persiljan och serveras med al dente pasta. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2017
![Pancettapasta med oliver och ruccola](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_154982/cf_259/pancettapasta_med_oliver_och_ruccola.jpg)
Ingredienser
2 portioner
2 port pasta (gärna lumaconi)
160 g pancetta
1 tsk olja
70 g gröna oliver
420 g pastasås (gärna med mascarpone)
1/2 kruka persilja
65 g rucola
För alla
Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Tips
Fräs pancettan med lite hackad chili och pressad vitlök.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2912 KJ / 696 kCal
Fett37 g
Salt5 g
Kolhydrater63 g
Protein24 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer