Paneer butter masala

Betyg 4.4 av 5.
34 personer har röstat
15
Paneer butter masala

Paneer butter masala är en krämig, indisk curry som är mycket populär. Och det är inte svårt att förstå varför! Paneerost serveras i en grytbas av tomat, cashewnötter, grädde och massor av karaktäristiska kryddor och avnjuts tillsammans med ris.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024

Paneer butter masala

Ingredienser

4 portioner
4   port ris
2   gula lökar
3   vitlöksklyftor
50 g  smör
2 msk  riven färsk ingefära
1 tsk  malen spiskummin
1 1/2 tsk  garam masala
1 tsk  chilipulver
1/2 tsk  gurkmeja
1 förp  krossade tomater (à 390 g)
1 dl  hackade naturella cashewnötter
1 1/2 dl  vatten
1 dl  vispgrädde
salt
450   paneer ost
2 msk  rapsolja

Till servering

färsk koriander

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
34 personer har röstat

Kommentarer

Gott men behövs mer kryddor som flera skrivit. Det går att få färg på paneer, stek lite åt gången i medelvarm stekpanna.

Mia

2024-10-13

Paneer får INTE färg hur mycket man än steker den, så steget kan alla hoppa över. Någon som förväxlat paneer med halloumi kanske?

Magdalena

2024-09-10

Tror att mängden på paneer behöver tittas över 😊

Paulina

2024-08-27

Testa liknande recept

Indiska chilinötter
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Indiska kycklingspett
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemgjord panir med saffranssås
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddig linsgryta med limedipp
Betyg 2.8 av 5.
114 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddrostad skördepytt
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling i yoghurtmarinad
Betyg 3.5 av 5.
35 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga