Panéer med curry och spenat
Kryddig och god grönsaksgryta med panéer. Grytan blir vackert gul av curryn och krämig blir den av crème fraichen. Rör ner spenaten precis före servering och toppa med rostade pumpakärnor för fin krispighet. Servera gärna grytan med ris.
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
2 förp paneer ost (à 225 g)
1 dl vetemjöl
2 msk neutral rapsolja
1 purjolök (à ca 300 g)
1 1/2 msk curry
1 msk vitvinsvinäger
2 dl vatten
2 dl crème fraiche
1/2 tsk salt
1 1/2 dl pumpafrön
65 g färsk babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3586 KJ / 857 kCal
Fett46 g
Salt1.1 g
Kolhydrater66 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ganska smaklös... håller med kommentaren nedan om att det blev surt med både creme fraiche och vinäger.
Evelina
2021-04-09Blev jätte sur med både créme fraiche och vinäger, fick lägga till massor av grädde och kokosmjölk för att balansera upp det.
Jenny
2021-04-08Gott och lättlagat! Tog halloumi istället för paneeer, funkar det också.
Lina
2021-03-20