Paneng Red Curry
Paneng med röd curry är en av de mest välkända och älskade rätterna i det thailändska köket. Det är en krämig kycklinggryta med smak av galanga, kaffir lime och ingefära. Färgen är vackert röd! Servera tillsammans med nudlar och om du gillar hetta – addera chili efter tycke och smak.
Ingredienser
4 portioner
400 g kycklingfilé
1 röd paprika
1 morot
10 sockerärtor
2 msk olja
1 påse Paneng Red Curry kryddmix (à 32 g)
1 förp kokosmjölk (à 250 ml)
1 dl vatten
1 dl salta jordnötter
1 lime
1 kruka thaibasilika eller koriander
4 port äggnudlar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2854 KJ / 680 kCal
Fett32 g
Salt1.8 g
Kolhydrater64 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jätte gott!
Nazik
2024-10-13Jättegott! Byter ut kycklingen mot blandfärs beroende på vad som finns hemma. Sockerärtorna byts ibland ut mot tunt strimlad vitkål. Mycket gott!
Jenny
2024-05-10Blev en ny favorit! Perfekt som kylskåpsrensare när det gäller grönsaker
Oscar
2024-03-22