Paneng Red Curry

Betyg 4.1 av 5.
77 personer har röstat
9
Paneng Red Curry

Paneng med röd curry är en av de mest välkända och älskade rätterna i det thailändska köket. Det är en krämig kycklinggryta med smak av galanga, kaffir lime och ingefära. Färgen är vackert röd! Servera tillsammans med nudlar och om du gillar hetta – addera chili efter tycke och smak.

Paneng Red Curry

Ingredienser

4 portioner
400 g  kycklingfilé
1   röd paprika
1   morot
10   sockerärtor
2 msk  olja
1   påse Paneng Red Curry kryddmix (à 32 g)
1   förp kokosmjölk (à 250 ml)
1 dl  vatten
1 dl  salta jordnötter
1   lime
1   kruka thaibasilika eller koriander
4   port äggnudlar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
77 personer har röstat

Kommentarer

Jätte gott!

Nazik

2024-10-13

Jättegott! Byter ut kycklingen mot blandfärs beroende på vad som finns hemma. Sockerärtorna byts ibland ut mot tunt strimlad vitkål. Mycket gott!

Jenny

2024-05-10

Blev en ny favorit! Perfekt som kylskåpsrensare när det gäller grönsaker

Oscar

2024-03-22

Näringsvärde per portion

Energi2854 KJ / 680 kCal
Fett32 g
Salt1.8 g
Kolhydrater64 g
Protein31 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Tacos med halloumi
Betyg 4.4 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Thaiwok med kyckling
Betyg 3.9 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bao buns med kyckling
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingtacos med grillad sparris & kryddig gräddfil
Betyg 4.7 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingspett Satay
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bulgogi
Betyg 4.3 av 5.
43 personer har röstat
Under 45 min att tillaga