Panerad avokado med sesamdipp och sallad på rättika
Här kommer en smakexplosion som heter duga! Avokado och sparris som steks, panerade i panko, en sallad gjord på tunt skivad rättiga och gurka samt en dipp bestående av lime, soja, sesamfrö och olja. Herregud så gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2023
Ingredienser
4 portioner
Sesamdipp
1 lime
2 msk japansk soja
1 msk sesamfrö
1 msk olja
Sallad
175 g rättika
250 g snackgurka eller gurka
1/2 tsk röd currypasta
1 msk olja
1 msk vatten
2 krm salt
4 port ris eller annat gryn
Panerad avokado
2 avokador
250 g sparris
2 ägg
1/2 dl vetemjöl
1/2 dl ströbröd (gärna panko)
2 msk olja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2451 KJ / 586 kCal
Fett29 g
Salt3 g
Kolhydrater64 g
Protein14 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Nej värmd avokado är ingen höjdare. Vi var supertaggade, det såg gott ut men vi tog en tugga och bara tittade på varandra. Avokado blir beskt vid tillagning. Inte trevlig smak tyckte vi.
Linda
2022-05-04Har nu fått detta recept 2ggr på 6 mån i icas vegokasse, ett väldigt kladd med paneringen, som dessutom långt ifrån räcker. Tips: Hoppa över panering, stek sparris försiktigt, ät avokado i bitar som den är och gör en liten omelett av äggen. God sås och salladsdressing!
Kristina
2022-02-05