Panerad rödspätta med dill och citronsås
Här kommer en riktig klassiker till måltid, och inte vilken klassiker som helst! Eget fluffigt potatismos, ugnsstekt rödspätta och en syrlig citronsås smaksatt med dill till. Ät ihop med rivna morötter och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2024
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g potatis
2 dl mjölk
2 msk smör
salt
peppar
Citronsås
1 citron
2 dl crème fraiche
1 förp färsk dill (à 20 g)
ca 600 g panerad spätta (eller annan panerad fisk)
350 g morötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3290 KJ / 785 kCal
Fett41 g
Salt2 g
Kolhydrater74 g
Protein25 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott och enkelt
Erika
2024-05-05Gott! Barnen älskade rätten!
Sofia
2024-04-23Varför fortsätter ni att skicka ut recept i veckokassen som ni inte har varor till?
Linus
2024-04-23