Panerad rotselleri med gröna bönor och hollandaise

Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
5
Panerad rotselleri med gröna bönor och hollandaise

En ljuvlig vegorätt där skivor av rotselleri paneras och steks tills gyllene och krispiga och serveras tillsammans med gröna bönor och en len, krämig hollandaisesås.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021

Panerad rotselleri med gröna bönor och hollandaise

Ingredienser

4 portioner

Panerad rotselleri

1   liten rotselleri (à ca 600 g)
2 krm  salt
3 dl  matyoghurt (à 10%)
ca 1 dl  vetemjöl
olja (till stekning)

Bönor

500 g  färska salladsärtor eller haricots verts (bönor)
2 msk  smör
1 msk  färskpressad citronjuice

Hollandaise

300 g  smör
4   äggulor
1 dl  färskpressad citronjuice (1 dl juice motsvarar ca 2 citroner)

Till servering

rädisor

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och yoghurt.

Gör så här

Tips

Spara de överblivna äggvitorna i kylskåpet i upp till fem dagar eller frys in.
Det funkar även fint att använda frysta bönor.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt sur holandasie

Martina

2022-04-12

Jättegott! Jag stekte utan att torka av yoghurten, valde dock att köra utan mjöl på. Var dock redo med ett lock då det sprätter olja ordentligt!

Elin

2021-10-18

NEJ och åter NEJ ! Vem hittade på detta ”recept”??????? /Lena i Arvika

Christina

2021-10-17

Näringsvärde per portion

Energi3878 KJ / 927 kCal
Fett86 g
Salt2 g
Kolhydrater26 g
Protein11 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Smördegsflarn med rotselleri, crème fraiche och fetaost
Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halloumipanerad kyckling med grönt
Betyg 4.4 av 5.
42 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Bakad rotselleri med brynt salviasmör och hasselnötter
Betyg 5 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Apelsinkyckling och rotselleripuré med brynt smör
Betyg 3.3 av 5.
112 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Panerad rödspätta på rågbröd
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga