Panerad tofu med rostade rotfrukter och chilimajonnäs

Panerad tofu blir underbart krispig på ytan och passar utmärkt att doppa i en chilimajonnäs. Tofun äter du tillsammans med rostade rotfrukter i form av delikatesspotatis, morötter och salladslök som du adderar de sista 10 minuterna. Servera tillsammans med en krispig mâchesallad och en underbart god vego-rätt är skapad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2018

Ingredienser
4 portioner
Rotfrukter
900 g delikatesspotatis
200 g snackmorötter
1 msk olivolja
salt
peppar
1/2 förp salladslök (à 125 g)
Chilimajonnäs
1 1/2 dl majonnäs
1/2 tsk chiliflakes eller chilipulver (1/2 tsk motsvarar 2 krm chilipulver)
2 msk chilisås
Tofu
540 g tofu
2 ägg
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 dl vetemjöl
2 dl ströbröd (gärna panko)
2 msk olivolja
Till servering
65 g mâchesallad
Gör så här
00:15:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3566 KJ / 852 kCal
Fett49 g
Salt3.53 g
Kolhydrater74 g
Protein23 g
Kommentarer
Helt okej.
Karolina
2024-04-21Kanske vår ovana att äta tofu men tofun föll verkligen inte vår familj i smaken. Övrigt helt ok. Såg godare ut än vad det var.
Malin birgitta
2024-03-19Njaeee! Inget som kommer lagas hemma hos oss igen! Tofun känns som panerad manet. Och såsen gjord på så stor andel majonnäs var inte heller den bästa.
Ingela
2020-02-03