Pankofriterad svampkrokett med chorizo- och bönkräm
![Pankofriterad svampkrokett med chorizo- och bönkräm](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_184353/cf_259/pankofriterad_svampkrokett_med_chorizo-_och_bonkram.jpg)
Vare sig svampen är plockad i skogen eller i affären blir de här frasigt friterade svampkroketterna en härlig höstmiddag. Det går utmärkt att blanda trattkantareller med de lite kryddigare gula kantarellerna. Vill du hoppa över kött till middagen så skippa chorizon och krydda istället upp bönkrämen med vitlök, citron och tabasco.
![Pankofriterad svampkrokett med chorizo- och bönkräm](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_184353/cf_259/pankofriterad_svampkrokett_med_chorizo-_och_bonkram.jpg)
Ingredienser
Svampkrokett
Bönkräm
Till servering
För alla
Innehåller ägg.
Kontrollera noga innehållet i chorizon.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl. Byt ut panko mot glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett. Byt ut riven ost mot mjölkfri ostersättning. Byt ut mjölk mot mjölkfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer