Pannacotta

Betyg 4.8 av 5.
111 personer har röstat
20
Pannacotta

Klassiskt grundrecept på pannacotta, som är en underbart god efterrätt med lyxig känsla. Pannacottan, italienarnas klassiska efterrätt, får här en fin vaniljsmak från vaniljstången som kokas med grädden och den serveras allra helst med färska bär.

Pannacotta

Ingredienser

4 portioner
2   gelatinblad
5 dl  grädde
1   vaniljstång
1/2 dl  strösocker

Till servering

färska bär

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat exkl bär.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
111 personer har röstat

Kommentarer

Jag använde en hel vaniljstång och fick bitter eftersmak. Vad gjorde jag för fel?

Senada

2024-06-08

Hej Senada! Vad tråkigt. Jag vet inte vad som kan ha blivit fel. Hoppas du vågar prova igen. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-06-10

om man ska göra till många tex 24st hur mycket pannacotta ska i varje portion

Tina

2024-05-23

Hej Tina! Det blir ungefär 1,25 deciliter i varje portion då. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-05-23

Länken till videon i första steget verkar inte fungera :(

Josefiné

2024-05-12

Näringsvärde per portion

Energi2175 KJ / 519 kCal
Fett50 g
Salt0.1 g
Kolhydrater14 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Daimpannacotta
Betyg 4.4 av 5.
285 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dumlepannacotta
Betyg 4.5 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lakritspannacotta med turkisk peppar
Betyg 4.5 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pannacotta med choklad och bär
Betyg 3 av 5.
412 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vit chokladpannacotta med limemarinerade bär
Betyg 4 av 5.
251 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparkakspannacotta
Betyg 3.5 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga