Pannacotta
![Pannacotta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_243738/cf_259/pannacotta.jpg)
Klassiskt grundrecept på pannacotta, som är en underbart god efterrätt med lyxig känsla. Pannacottan, italienarnas klassiska efterrätt, får här en fin vaniljsmak från vaniljstången som kokas med grädden och den serveras allra helst med färska bär.
![Pannacotta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_243738/cf_259/pannacotta.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 gelatinblad
5 dl grädde
1 vaniljstång
1/2 dl strösocker
Till servering
färska bär
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat exkl bär.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2175 KJ / 519 kCal
Fett50 g
Salt0.1 g
Kolhydrater14 g
Protein5 g
Kommentarer
Jag använde en hel vaniljstång och fick bitter eftersmak. Vad gjorde jag för fel?
Senada
2024-06-08Hej Senada! Vad tråkigt. Jag vet inte vad som kan ha blivit fel. Hoppas du vågar prova igen. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-06-10om man ska göra till många tex 24st hur mycket pannacotta ska i varje portion
Tina
2024-05-23Hej Tina! Det blir ungefär 1,25 deciliter i varje portion då. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-05-23Länken till videon i första steget verkar inte fungera :(
Josefiné
2024-05-12