Pannacotta

Klassiskt grundrecept på pannacotta, som är en underbart god efterrätt med lyxig känsla. Pannacottan, italienarnas klassiska efterrätt, får här en fin vaniljsmak från vaniljstången som kokas med grädden och den serveras allra helst med färska bär.

Ingredienser
4 portioner
2 gelatinblad
5 dl grädde
1 vaniljstång
1/2 dl strösocker
Till servering
färska bär
Gör så här
00:02:00
05:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl bär.
Energi2175 KJ / 519 kCal
Fett50 g
Salt0.1 g
Kolhydrater14 g
Protein5 g
Kommentarer
Jag tog vaniljsocker istället för vaniljstång+socker, Funkar ganska bra. Mild vaniljsmak och gräddig konsistens. Som pannacotta ska vara alltså:)
Göran
2025-03-22Går den att dubblera eller är det bättre att göra två omgångar?
Hanna
2025-02-20Hej Hanna! Ja visst kan du det! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-02-20Om man ska byta ut vaniljstång till vaniljsocker hur mycket ska man ta då?
Alaudina
2025-02-13Hej Alaudina! Börja med 1/2 msk och smaka sedan av så att du får den som du vill. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-02-14