Pannacotta med yoghurt och blåbär
![Pannacotta med yoghurt och blåbär](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_177948/cf_259/pannacotta_med_yoghurt_och_blabar.jpg)
Ljuvligt len och god pannacotta. Trevlig att servera i glas eller portionsskålar. Grekisk yoghurt och honung ger djup åt smaken och dekorerad med blåbär blir detta en riktig höjdare.
![Pannacotta med yoghurt och blåbär](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_177948/cf_259/pannacotta_med_yoghurt_och_blabar.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1/2 dl flytande honung
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl grekisk yoghurt
1 dl blåbär
citronmeliss
För alla
Fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och yoghurt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1654 KJ / 395 kCal
Fett33 g
Salt0.09 g
Kolhydrater21 g
Protein4 g
Kommentarer
Trevlig efterrätt. Jag gjorde blåbärssylt till (2 delar blåbär, 1 del syltsocker, koka <5 min).
Björn
2024-03-30Ett enklare recept i värmen: Skeda upp grekisk yoghurt i en portionsskål. Ringla över honung, rör om ett par varv, toppa med blåbären. Klart!
Ann
2018-07-23