Pannbiff med löksås och potatis
Pannbiff med löksås och potatis är nn klassisk husmansrätt från 50-talet som kanske framkallar kära barndomsminnen. De välgjorda pannbiffarna som serveras med en löksås, kokt potatis, gurkstavar och en fräsch sallad är en rätt som hela familjen enkelt kan njuta av.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Pannbiff
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
1 ägg
ca 500 g blandfärs
2 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olja
Löksås
2 gula lökar
2 msk smör eller margarin
2 tsk strösocker
1 msk vetemjöl
3 dl vatten
1/2 köttbuljongtärning
1/2 kruka persilja
1 gurka
1 huvudsallad
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd av vetestärkelse och välj glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör så här
Tips
Blanda gärna salladen med en vinägrett gjord på rödvinsvinäger och olivolja.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2573 KJ / 614 kCal
Fett27 g
Salt1.73 g
Kolhydrater55 g
Protein33 g
Kommentarer
Mumsigt
Anette
2024-07-30Bytte ut dijonsenap till julsenap då det var de som fanns hemma. Blev gott. Tyckte såsen blev för vattnig och blek så hällde i lite matgrädde och soya. Blev kanon👍
Emma
2024-04-25Ta bort dijonsenapen, byt ut vattnet mot 1 dl matlagningsgrädde och lägg till 1 msk lökpulver så har du de perfekta pannbiffarna !
Peter
2024-04-21