Pannbiff med rostade rotfrukter och senapssås
Snabblagade saftiga pannbiffar som serveras med färgsprakande ugnsrostade rotfrukter med smak av rosmarin. Pannbiffarna får här sting av dijonsenapens hetta och gifter sig fint med den svalkande basilikasåsen. En god och mättande vardagsmiddag för stora och små!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2022
Ingredienser
4 portioner
Rotfrukter
900 g fast potatis
1 morot
2 palsternackor
250 g rotselleri
2 msk olivolja
salt
peppar
1/2 tsk torkad rosmarin
Pannbiff
1/2 dl ströbröd
1 ägg
1 dl vatten
1 msk dijonsenap
ca 500 g blandfärs
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör eller olja
Senapssås
1/2 förp färsk basilika (à 20 g)
2 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
För alla
Kontrollera noga innehållet i senapen.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt smör eller välj olja. Byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Pressa i vitlök i färssmeten.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3202 KJ / 765 kCal
Fett45 g
Salt2 g
Kolhydrater53 g
Protein33 g
Kommentarer
Gjorde rotsaksstomp till så gott och löksky pannbiffen var jättegod
Agneta
2023-01-13God och lite vardagslyxig rätt.
Anneli
2017-02-21