Pannbiffar med portabellosallad

Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
1
Pannbiffar med portabellosallad

Saftiga pannbiffar av blandfärs, ägg, ströbröd och vatten smaksätts med vitlök, senap och rosmarin, steks gyllenbruna i en stekpanna och tillagas sedan klart i ugnen. Som tillbehör serveras nykokt potatis och mumsig sallad av rucola, körbärstomater, olja och portabellosvamp.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2014

Pannbiffar med portabellosallad

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis

Pannbiffar

2   vitlöksklyftor
1/2 dl  ströbröd
1 dl  vatten
1   ägg
1/2   kruka rosmarin
ca 500 g  blandfärs
2 msk  dijonsenap
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
1 msk  olja

Portabellosallad

ca 200 g  portabellosvamp
1 tsk  olja
250 g  körsbärstomater
2 msk  olivolja
1 msk  balsamvinäger
65 g  rucola

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat

Kommentar

Jättegoda biffar!

Annette

2014-06-03

Näringsvärde per portion

Energi2641 KJ / 631 kCal
Fett32.5 g
Kolhydrater49.3 g
Protein32.1 g

Testa liknande recept

Portabello med spenat och mozzarella
Betyg 4.3 av 5.
47 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blond köttfärsgryta med portabello
Betyg 3.2 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad portabello med två sorters lök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varm vego-fralla
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Portabellopizza med prosciutto och ruccola
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Penne med stekt svamp, purjolök och smulad gorgonzola
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga