Pannbröd

Platta och kryddiga bröd som du steker i vanlig stekpanna. Degen består av filmjölk, sirap och rågsikt och smaksätts exempelvis med fänkål, anis och koriander. Pannbröden får en frasig och snygg yta genom att du kavlar med en kruskavel eller naggas med en gaffel.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1997

Ingredienser
20 bröd
3 tsk brödkryddor t ex fänkål, anis och koriander
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
5 dl filmjölk
1 dl ljus sirap
15 dl rågsikt (spara ett par dl till utbakningen)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per st på torrvikten.
Energi813 KJ / 194 kCal
Fett2 g
Salt0.9 g
Kolhydrater38 g
Protein5 g
Kommentarer
e BB vi BB bbb b bb rk bbikoxou ccjiii bn komMin nn l kk n de ln o l I kol kommer. Kodko Nu bb ii. Iii kbiiin j kobkko kk i love i Iiikko oko ja I O in kl nn kk ni xxx ocookomm lok. Biiiui God å bi i kooik in bjbbbkkp
Katarina
2025-03-12Ser omgående att det är för stor mängd sirap , ett par matskedar räcker absolut. Hembakt bröd ska vara nyttigare än köpt
Gunvor
2025-01-22Suveräna!
Christina
2021-12-05