Pannkaka utan ägg
Här kommer ett recept på goda pannkakor som även mjölk- och äggallergiker kan äta. Tål du mjölk kan du byta ut havredrycken mot vanlig mjölk. Enkla, goda pannkakor för alla.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002
Ingredienser
4 portioner
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk socker eller vaniljsocker (2 tsk socker motsvarar 1/2 tsk vaniljsocker)
1/2 tsk salt
6 dl växtbaserad mjölkdryck
2 - 3 msk smält mjölkfritt matfett
För alla
Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1288 KJ / 308 kCal
Fett11 g
Salt1.38 g
Kolhydrater43 g
Protein9 g
Kommentarer
Jag gör detta receptet med vanlig mjölk men pga äggallergi hemma. De blir jätte goda och barnen älskar dem! Kan varmt rekommendera för att man inte alltid har ägg hemma heller.
Christian
2024-08-18Det blev superbra! Jag använde 4,5 dl havremjölk, så minskade rejält på mängden. :)
Emma
2024-07-20Jättebra recept, men på tok för mycket "mjölk"! Tar några dl mindre havremjölk och dom håller ihop perfekt! Supergoda!
Johanna
2024-05-01