Pannkakstårta
Enkelt och gott är det att bjuda på pannkakstårta. Stekta pannkakor, vispad grädde och sylt varvas till en vacker tårta. Toppa din pannkakstårta med valfria bär och lite florsocker. Tårtan med pannkakor serveras gärna till fikat eller kanske som en enkel efterrätt.
Ingredienser
8 portioner
Pannkakor
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
5 dl mjölk
2 ägg
ca 2 msk smör (till stekning)
Fyllning
5 dl vispgrädde
2 msk strösocker
3 dl sylt
Topping
300 g färska bär (t ex jordgubbar och blåbär)
2 kvistar citronmeliss
1 tsk florsocker
För alla
Gör glutenfri: gör Glutenfria pannkakor.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölkdryck och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: gör Pannkakor utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2007 KJ / 479 kCal
Fett32 g
Salt1 g
Kolhydrater40 g
Protein7 g
Kommentarer
Barnen önskar sig alltid pannkakastårta till frukost när de fyller år ❤️
Nadia
2024-03-07Min mormor gjorde pannkakstårta med sylt mellan lagren och skivad vanilglass, som smälte, ovanpå! Mums!
Gabriella
2024-02-09