Panzanella - italiensk brödsallad
Tomater spelar huvudrollen i den italienska salladen panzanella som är en perfekt sommarlunch. Tomat, inlagd paprika, gurka och oliver smaksätts med en fräsch vinägrett och blir matigare och godare tillsammans med det rostade brödet. Toppa med basilika.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021
Ingredienser
4 portioner
4 skivor ljust surdegsbröd
2 msk olivolja
800 g tomater (gärna olika färger)
1 gurka (à 350 g)
1 burk inlagd grillad paprika (à 200 g)
1 vitlöksklyfta
2 msk rödvinsvinäger
1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
1 dl oliver
1/2 förp sardellfiléer i olja (à 80 g)
1 kruka basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1748 KJ / 420 kCal
Fett33 g
Salt2.76 g
Kolhydrater22 g
Protein8 g
Kommentar
En solklar favorit hos oss när vi äter grillat. Mums!
Åsa
2024-09-08