Panzanella med inkokt lax och tzatziki
![Panzanella med inkokt lax och tzatziki](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_159576/cf_259/panzanella_med_inkokt_lax_och_tzatziki.jpg)
Panzanella, känn på det ordet! Det är en toscansk sallad som ligger skönt på tungan och är smaskig att äta. Huvudattraktionerna i den här är tzatziki och inkokt lax. Men oliverna, levainbrödet och de andra ingredienserna spelar viktiga biroller. Laga den snabbt, njut långsamt!
![Panzanella med inkokt lax och tzatziki](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_159576/cf_259/panzanella_med_inkokt_lax_och_tzatziki.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
250 g körsbärstomater
2 dl svarta urkärnade oliver
1 citron
1 dl olivolja
8 skivor vetelevain
2 msk hackad persilja
salt och peppar
500 g inkokt eller varmrökt lax
2 dl tzatziki
Till servering
blandsallad
För alla
Kontrollera noga innehållet i tzatzikin (kan innehålla ägg).
I övrigt fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer