Panzanellasallad med mozzarella
Italienarna är mästare på enkla och goda rätter, som den här fräscha panzanellasalladen. En brödsallad tillagad med crostini, tomat, mozzarella, oliver och mâchesallad. Längtar du söderut och vill servera en lätt lunch är den här perfekt, eller som italienarna själva säger ”perfettamente”.
Ingredienser
4 portioner
250 g körsbärstomater
120 g minimozzarella
1 silverlök
1 kruka basilika
1 dl svarta oliver
65 g mâchesallad
Dressing
2 msk rödvinsvinäger
4 msk olivolja
1/2 tsk salladskrydda
salt och peppar
ca 20 st crostini
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri crostini.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1293 KJ / 310 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater14 g
Protein7 g
Kommentarer