Paprikabakad torskrygg med ljummen broccoli- och löksallad
![Paprikabakad torskrygg med ljummen broccoli- och löksallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_106991/cf_259/paprikabakad_torskrygg_med_ljummen_broccoli-_och_loksallad.jpg)
Paprikabakad torskrygg med ljummen broccolisallad är en färgrik middagsrätt med orange paprikapesto och vackert grön broccoli. Den ugnsbakade torskryggen serveras på en bädd av hjärtsallad tillsammans med den ljumna salladen och toppas med parmesan och körvel.
![Paprikabakad torskrygg med ljummen broccoli- och löksallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_106991/cf_259/paprikabakad_torskrygg_med_ljummen_broccoli-_och_loksallad.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 port fryst torskrygg (à 125 g)
salt och svartpeppar
4 msk paprikapesto
Sallad
6 medelstora potatisar
1 stor silverlök eller rödlök
2 hjärtsallad eller romansallad (2 hjärtsallad motsvarar 1 litet romansalldshuvud)
6 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
400 g fryst broccoli
3 msk vit balsamvinäger
3 msk olivolja
salt och svartpeppar
Till garnering
1 dl flagad parmesan
körvel
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen/fonden.
Fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut paprikapesto mot ajvar eller inlagd paprika. Byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1607 KJ / 384 kCal
Fett13 g
Salt3.31 g
Kolhydrater28 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer