Paprikafräs i pita med vitlöksyoghurt
![Paprikafräs i pita med vitlöksyoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_77144/cf_259/paprikafras_i_pita_med_vitloksyoghurt.jpg)
Spännande och otroligt goda pitawraps som du fyller med smaskig nötfärs och krispiga grönsaker. Smaksättare som spiskummin, sambal, vitlök och ajvar ger rätten spännande karaktär och du serverar den tillsammans med en klick svalkande matyoghurt. Vilken fest!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2013
![Paprikafräs i pita med vitlöksyoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_77144/cf_259/paprikafras_i_pita_med_vitloksyoghurt.jpg)
Ingredienser
4 portioner
6 pitabröd
ca 420 g nötfärs
1 msk olja
1 - 2 tsk sambal oelek
salt och peppar
3 dl ajvar relish
1 dl vatten
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
1/2 gurka
1 rödlök
1 röd paprika
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut pitabrödet mot lämpligt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2566 KJ / 614 kCal
Fett20.3 g
Kolhydrater66.4 g
Protein37.4 g
Kommentar
Gott! Men såg inte hur mycket spiskummin det skulle vara i receptet?
Camilla
2021-01-02