Paprikapasta med färsk chorizo och basilika
Välsmakande pasta med fina råvaror som bland annat färsk minichorizo, grillad paprika, grädde, zucchini och basilika. En vardagsrätt som går snabbt att tillaga och dessutom är väldigt god!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta, gärna penne
600 g färsk minichorizo
1 tsk olivolja
1 burk grillad paprika (à 680 g)
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1/2 msk rödvinsvinäger
salt och peppar
1 zucchini
1 kruka basilika
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3712 KJ / 884 kCal
Fett53 g
Salt4.09 g
Kolhydrater68 g
Protein33 g
Kommentar
Ska inte såsen värmas?
Helen
2021-01-14Hej Helen! Nja, inte direkt. Den blir ljummen när du blandar den med korven och pastan. Men det går självklart bra att värma den om du vill ha den varm. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-01-15