Pärlcouscous med ärtcème och korv
Enkel och snabblagad maträtt med lekfull pärlcouscous och korv. Till de stekta lamm- och prinskorvarna serveras ärtor som mixats tillsammans med créme fraiche, olja, salt och peppar till en läcker och färgglad ärtcréme. Duka fram korven med pärlcouscous, ärtcréme och mangold.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2015
Ingredienser
4 portioner
4 dl pärlcouscous
Ärtcrème
250 g frysta gröna ärtor
1 dl crème fraiche
1 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Korv
1 förp lammkorv (à 240 g)
1 förp prinskorv (à 240 g)
1 tsk olja
Till servering
1/2 påse röd mangold (à 65 g)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korvarna. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous, ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Smaka gärna av ärtcrèmen med lime eller citron och spiskummin.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2584 KJ / 615 kCal
Fett31 g
Salt5.3 g
Kolhydrater63 g
Protein19 g
Kommentarer
Detta var en av de sämsta rätterna vi har fått i kassarna....
Louise
2015-12-17ta INTE bort lammkött! mums!! :D
Lina
2015-12-16Hej Kristina! Tråkigt att ni inte gillar lammkorven. Vi försöker göra en så varierad kasse vi bara kan och tyvärr faller inte alltid allting alla i smaken. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2015-12-16