Pärlcouscous med sesamstekt halloumi och myntayoghurt
Gör en fräsch couscous sallad med pärlcouscous, smulad halloumi stekt med sesam och honung, frisk myntayoghurt, körsbärstomater, torkade tranbär och pistagenötter. En ljuvligt god lakto-vegetarisk rätt som passar till både vardag och fest!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2021
Ingredienser
Myntayoghurt
Till servering
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt pärlcouscous/matvete mot glutenfri couscous eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av halloumi eller grillost och yoghurt.
Gör så här
Tips
Istället för pärlcouscous går det även bra att använda vanlig couscous, quinoa, bulgur eller något annat matgryn.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej! Ni har skrivit fel i receptet. Under "ingredienser" står det ej vad myntayoghurten ska innehålla. Skulle vilja testa receptet i veckan och vill göra rätt
Veronica
2024-05-27Hej Veronica! I myntayoghurten ska det vara: jalapeño, mynta och salt. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-05-28Jag hade verkligen inte allt hemma som var i receptet. Oavsett blev det fantastiskt gott. Tänker att det måste vara ännu godare med allt. Hade inte ingredienser till yoghurten. Använde lime istället för citron, torkade örter istället för persilja. Inte heller frön, nötter, bär eller mynta. Det blev väldigt gott oavsett, lime, honung, sesam och den salta osten ger mersmak. Man tager vad man haver :D
Cecilia
2024-01-03Det var första gången jag gjorde detta recept och det blev en riktig fullträff. Mycket gott och den ser fantastisk ut också! Omtyckt av hela familjen.
Jonas
2022-10-24