Parmalindad laxfilé med getostgratinerade gulbetor och rödvinssås
![Parmalindad laxfilé med getostgratinerade gulbetor och rödvinssås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16580/cf_259/parmalindad_laxfilé_med_getostgratinerade_gulbetor_och_rodvinssas.jpg)
Parmalindad laxfilé är en utsökt festrätt. Med getostgratinerade gulbetor blir det både spännande och livfullt. Den smarriga rödvinssåsen innehåller stjärnanis och ingefära.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2007
![Parmalindad laxfilé med getostgratinerade gulbetor och rödvinssås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16580/cf_259/parmalindad_laxfilé_med_getostgratinerade_gulbetor_och_rodvinssas.jpg)
Ingredienser
6 portioner
900 g laxfilé
12 tunna skivor parmaskinka
1 kvist rosmarin
olivolja
600 g gulbetor
100 g getost
salt
vitpeppar
Sås
2 msk strösocker
4 dl rödvin
3 msk konc kalvfond
5 dl vatten
1 msk balsamvinäger
2 stjärnanis
1 liten bit ingefära
1/2 chilifrukt (t ex serrano)
finrivet skal och saft av 1 lime
honung
1 msk smör
maizenaredning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2060 KJ / 490 kCal
Fett26 g
Kommentarer
Super gott alla nöjda. Jag hittade inte var rosmarinen skulle in. Mvh Karin
Karin
2018-03-04Jag använde kolja istället för lax, en fisk som inte är lika fast i köttet, så istället för att linda parman runt så gjorde jag allt i stor form, och strösslade strimlad parma över fisken (jag hade också på¨strimlad purjolök). Jag tycker att detta var en supersmidig rätt eftersom det gick att för-köra allt (utom fisken) för att sedan värma på det direkt innan servering. Såsen var mycket god fast jag gjorde minst dubbelt så mycket!
Katrina
2008-11-035 hattar! Fantastisk mustig sås med överraskande smak som lyfter allt,värd sin tid att göra.Går mkt bra med rödbetor isf gulbetor.Festrätt som gjorde succé.
Ewa
2007-09-21