Parmesankex
![Parmesankex](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_209594/cf_259/parmesankex.jpg)
Parmesankex är både festligt och enkelt. Dessa salta småkakor passar perfekt att servera som snacks eller tilltugg till fördrinken, eller som gå bort-present.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019
![Parmesankex](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_209594/cf_259/parmesankex.jpg)
Ingredienser
ca 30-40 st
100 g smör
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 dl riven lagrad ost
50 g riven parmesan
1 - 2 msk vatten
För alla
Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Näringsvärdet är beräknat per st.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi206 KJ / 49 kCal
Fett4 g
Salt0.2 g
Kolhydrater3 g
Protein1 g
Kommentarer
Är det ingen som vet om de går att frysa?
Anna
2024-05-29Hej Anna! Det går att frysa dem både bakade och som deg och sedan baka dem. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-05-29Går de att frysa?
Jessica
2023-12-15Kan man kavla ut degen och stansa ut kakor? Eller håller inte degen ihop för det
Jenny
2023-11-19Hej Jenny! Det borde inte vara några problem. Återkom gärna med resultatet om du provar. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-07