Parmesanpotatis

Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
0
Parmesanpotatis

Krispig och god blir delikatesspotatisen när den tillagas i ugnen med parmesan och olivolja. Potatisen får också smak av paprikapulver och oregano. Servera parmesanpotatisen omgående gärna tillsammans med en dipp av crème fraiche med lite gräslök i.

Parmesanpotatis

Ingredienser

4 portioner

Potatis

3 msk  olivolja
1   vitlöksklyfta
1 1/2 dl  finriven parmesan (1 1/2 dl motsvarar ca 50 g)
1/2 tsk  torkad oregano
1/20 tsk  paprikapulver
1 krm  salt
1 krm  peppar
800 g  små delikatesspotatisar

Dipp

2 dl  crème fraiche
1/2 dl  hackad gräslök
salt
peppar

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1767 KJ / 422 kCal
Fett31 g
Salt1.5 g
Kolhydrater28 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Papas arrugadas med mojo rojo
Betyg 2.8 av 5.
75 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vitlöksstekt rostas med coleslaw
Betyg 4.1 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling med rostade grönsaker och vitlöksyoghurt
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Örtrostad butternutpumpa med pinjenötter
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Drum sticks chimichurri med rostad potatis
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Parmesanfrön
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga