Parmesanrostad brysselkål

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
1
Parmesanrostad brysselkål

Vill du ha ett nytt, gott sätt att laga brysselkål på? Rosta kålen i ugnen på ett täcke av panko, parmesan, vitlök och kryddor tills gyllene och frasig. Du kan tacka oss sen!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Parmesanrostad brysselkål

Ingredienser

6 portioner
500 g  brysselkål
50 g  smör
3 msk  olja
1   riven vitlöksklyfta
1 dl  panko (asiatiskt ströbröd)
2 dl  riven parmesan
2 krm  cayennepeppar
4 krm  salt

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt panko mot glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Gott!

Sara

2024-03-09

Näringsvärde per portion

Energi1069 KJ / 256 kCal
Fett19 g
Salt0.92 g
Kolhydrater11 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Krispig brysselkål med parmesanmajonnäs
Betyg 4.5 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Miso- och sesamglaserad brysselkål
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Karamellig brysselkål
Betyg 4.3 av 5.
76 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Brysselkål i ugn
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Friterad brysselkål med kaprisdipp
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krispig brysselkål med granatäpple
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga